sâmbătă, 9 februarie 2013

Gata!

Am terminat sesiunea. As vrea sa scriu mai multe despre perioada care a trecut si despre lucrurile prin care am trecut si despre cat de dificil a fost . Dar n-am sa zic nimic despre astea.

Despre altceva vreau sa scriu acum. Si vreau sa scriu ca sa ma pot uita aici ori de cate ori am sa ma mai indoiesc de mine. Si am sa zic asa.

Cand am deschis cartea de neuropsihologie prima data am avut impresia ca este scrisa in chineza. Si am incercat sa citesc din ea si nu am reusit. Si am incercat sa fac scheme sa retin totusi ceva. Si m-am plans. Si am luat dex-ul pentru ca nu intelegeam termenii. Si am rugat-o pe vechea si buna mea prietena, Violeta, sa-mi explice termenii pentru ca tot nu intelegeam nimic. Si si-a batut capul cu mine si mi-a explicat si mi-a aratat si a cautat si a desenat. Si am facut exercitii de relaxare si de autosugestie. Si am renuntat la timp pretios petrecut alaturi de Andrei, si am rugat-o pe mama sa ma ajute cu el, si i-am batut la cap pe colegi cu problemele mele incat abia asteptau ei sa se termine sesiunea mea.
Si as putea sa continui, dar am sa mai spun asa. In timpul examenului am facut febra,  am fost atat de fericita ca am avut noroc sa-mi pice subiectele pe care le stiam cel mai bine, am fost atat de concentrata cum rar reusesc, am fost atat de speriata cand i-am vazut pe colegi ridicandu-se unul cate unul si parasind sala. Unii imediat dupa ce s-au dat subiectele, altii la 10 minute, altii la jumatate de ora, o ora, doua. Si m-am trezit singura in clasa cu profesoara asteptand sa-mi termin lucrarea si nu-mi venea sa cred ca mai am atatea de spus si nu mai am timp.

Si am terminat si am iesit plutind din facultate. Plangand. De multumire si satisfactie. Si fericire. Si am simtit ca pot. Ca daca vreau, pot. Orice. Pot sa mut muntii daca vreau! Si inainte m-as fi uitat la fraza asta si as fi zis “da, sigur, cum naiba sa muti muntii?” Dar acum stiu. Acum stiu ca pot!
Si am luat sentimentul ala si pentru ca mi-a dat o asa putere  l-am pastrat. Si l-am scris aici. Ca sa-l pot citi in cazul in care se intampla vreodata sa-l  uit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu