joi, 1 decembrie 2011

1 Decembrie

Inca de cand imi pot aminti ca a inceput sa fie sarbatorita, ziua de 1 Decembrie mi-a parut gri si trista. Poate si din cauza frigului de afara.

In putinul timp petrecut astazi in fata televizorului, am vazut mesaje de genul "Iubesc Romania pentru ca...".

Imi permit sa-mi exprim si eu gandurile aici. Nu iubesc Romania.

Nu iubesc Romania pentru ca este o tara unde razbat smecherasii, lenesii si ipocritii. Valorile se fac vazute intr-o masura mult prea mica. Puterea si perseverenta cu care dai din coate si ii calci pe ceilalti in picioare sunt mai presus decat simplitatea si corectitudinea cu care unii se identifica. Lipsa de organizare, lipsa dorintei de organizare, goana dupa bani, egoismul, indiferenta, atentia infima acordata calitatii vietii. Astea-s doar cateva dintre lucrurile pentru care nu iubesc Romania.

Nu iubesc Romania pentru ca nu ma indentific cu felul de a fi al romanilor. Nu iubesc Romania pentru ca ma forteaza sa ma adaptez acestui mod de existenta. Nu iubesc Romania pentru ca ma face sa ma simt inadaptata zi de zi.

5 comentarii:

  1. Păi.. gândeşte-te că această ţară nu au făcut-o şmecheraşii, leneşii ori ipocriţii, ci oamenii ca tine, ăştia mai constructivi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai... mult succes in eforturile tale cutezatoare si constructive!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma cam doare ce spui, imi place sa cred ca dragostea pentru tara mea depaseste neajunsurile pe care si ea, ca orice alt loc, le are. Uite, iti raspund cu o povestioara luminoasa: http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/2008/08/03/ce-vedem-in-altii/

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta povestioara. E totusi ceva ce lipseste. Dar nu-mi dau seama ce. Voi mai reflecta.

    Oricum, este primul an in care simt asta (desi 'neajunsurile' au fost acolo tot timpul) si este adevarat ca e pe fondul mult mai multor chestii. Poate are legatura cu trecutul amintit in poveste, poate are legatura cu vizita in Germania, poate, poate. Cert este ca asa simt acum.

    Una pesta alta, imi place site-ul recomandat.

    RăspundețiȘtergere
  5. E desteapta tanti, are chestii de spus.

    RăspundețiȘtergere