marți, 17 aprilie 2012

Vis

Piticul se trezeste plangand:

- Mami, robotnicul meu! L-a furat o gaina si a fugit cu el in gura! Si eu nu am putut sa-l iau inapoi... Nu a vrut! A fugit cu el!
- Ai visat, Andrei! A fost doar un vis, mami...
Il iau in brate, il mangai si incerc sa-l consolez pentru 'pierderea' suferita.
- Am visat o poveste urata, mami?
- Da.
- De ce?
- Pentru ca asa visam noi, oamenii. Cateodata visam povesti frumoase, cateodata povesti urate. E normal.
- A fost o poveste urata...
- Da, de data asta a fost o poveste urata.
- Vreau la desene, mami!

In drum spre desene, il rog sa-mi povesteasca mai multe despre visul lui si ma intreb cum oare a retinut atatea detalii. Impreuna cu bunicul Mircea fugareau o gaina, pe care vroiau sa o faca bucati. Cand au ajuns la poarta, gaina i-a furat 'robotnicul', a fugit cu el si in ciuda incercarilor, nu a reusit sa si-l recupereze. Prima data cand povesteste un vis. Prima data cand 'intelege' conceptul de vis.

Ma gandesc la inconstient, la dorinte, la frustrari, la 'rezolvarea' problemelor in timpul somnului... Dorintele lui refuzate in timpul zilei... Trebuie sa imparta jucariile, desi clar nu-si doreste... Andrei carand periuta de dinti peste tot... Bianca fugind cu cate o jucarie iubita de-a lui... Boabele de porumb zburand din mainile lui micute catre gainile din curtea strabunicilor... Prin carti se spune ca acestea fac parte din categoria 'frustrarilor bune'.


Mai jos, 'robotnicul':

4 comentarii:

  1. E codificat destul de bine pentru cat de mic e

    RăspundețiȘtergere
  2. cum adica "vroiau sa o faca bucati"? :))
    nu mai analiza atata copilul, just enjoy. vroiam sa zic pana nu e prea tarziu, dar e baiat si se pare ca la noi nu e niciodata prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa glumeste Mesteru' cu el (sotul sora-mii). Ca il face bucati. Ca-l taie adica. In bucati mici. Glume d-astea usoare. Iar el alerga gaina sa o faca bucati. :)

    Si ma bucur de fiecare clipa petrecuta cu el. La maxim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Marius, fii atent aici ca m-am mai gandit! Exprimarea corecta era 'incerc' sa ma bucur de fiecare clipa petrecuta cu el. Pentru ca se intampla sa vin atat de obosita de la munca, incat e posibil sa nu-mi reuseasca treaba asta cu la maximum.
    Si chiar daca ma bucur, involuntar si analizez. Pe loc sau mai tarziu. Il analizez pe el, pe mine, pe orcine intra in contact cu el. Asa ca atunci cand te intalnesti cu noi, ai grija ce faci, ce zici, ce gandesti! Sunt cu ochii pe tine! :))))

    RăspundețiȘtergere