miercuri, 9 iunie 2010

Jurnal de calatorie - Londra

Din cate am observat ma numar printre putinele persoane care nu au fost impresionate de splendoarea londoneza. Asa… in general… Excursia a fost tot una fulger, de 3 zile. Suficient cat sa-ti faci o imagine de ansamblu. Mi s-a parut un oras aglomerat, cu trafic intens, multa lume, multa agitatie si foarte multa galagie. Nu inteleg cum din toata lumea asta s-au gasit numai ei sa circule invers. Cand traversam soseaua ne uitam in toate partile, dreapta, stanga, in fata, in spate, iar dreapta, stanga… nu stiai niciodata de unde rasare vreo masina pregatita sa dea peste tine. Noroc ca au fost inspirati sa inscriptioneze pe sosea in ce parte sa te uiti. Prima data am ras. Ma gandeam ca nu poti sa fii atat de stupid. Te setezi ca trebuie sa te uiti intai in dreapta cand traversezi si cu asta basta. Dupa jumatate de zi, cand am vazut ca au si multe sensuri unice, iar masinile vin din toate directiile, cautam cu privirea pe jos indicatiile. La metrou mi s-a parut mult mai complicat decat in Paris. Era la fel de complex, dar modul de mers al trenurilor era mai alambicat. O singura statie avea mai multe platforme, pe o singura linie circulau mai multe trenuri care aveau capat de linie diferit, liniile erau denumite ciudat … Complicat. Mancarea a fost nasoala si scumpa. Specialitatile lor erau sandwich-urile si prajelile. Si daca mai optai si pentru un sos iute-dulce-picant, erai de-al lor. Probabil d-asta erau femeile atat de grase. Si neingrijite. Barbatii erau un pic mai aranjati. Dar nu cine stie ce.
Camere de luat vederi erau la tot pasul: pe strada, pe langa cladiri, in intersectii, la metrou. Peste tot! Nu puteai sa faci un pas fara sa fii monitorizat.

Au fost insa si lucruri care mi-au placut. Primul a fost peisajul de la aterizarea avionului (la periferia orasului). Copaci multi, paduri intregi, verdeata multa!
Apoi… temperatura perfecta! Soare, dar nu caldura ingrozitoare de la noi. Dimineata si seara era chiar frig, iar in timpului zilei soare cu putin vant (cat sa nu te plangi de cald). Singurele persoane pe care le-am vazut fumand au fost niste tineri inghesuiti pe o terasa a unei cladiri (un balcon destul de mic). Stateau ca sardelele acolo si fumau. In rest nu m-a deranjat fumul nicaieri. Nici pe strada, nici in restaurante, nici in pub-uri. Nicaieri!
Cu toata aglomeratia, pe strada, pe cladiri, garduri, statui sau oriunde in alta parte nu gaseai pic de praf. Nu te murdareai daca te asezai pe jos.
Parcurile din oras erau imense! Oamenii se asezau relaxati pe iarba si asta nu numai in parcuri, ci oriunde vedeau un pic de verdeata.

Mai jos, cateva fotografii:

London Eye:



Palatul Parlamentului, Victoria Tower si Big Ben:



Westminster Abbey:



Trafalgar Square:



Tower of London:



Tower Bridge:



Schimbarea garzii la Buckingham Palace:



Prietenul Paul, prezent si aici la tot pasul:



Statia de metrou King’s Cross:



La metrou, putin inainte de ora 9.30:



La metrou, in jur de ora 17.00:



Distractia londonezilor:



Indicatii rutiere:



Pasari si copii in St. James’s Park:




Oamenii legii:





O clipa de odihna:





Altele:







Ultima, dar nu cea din urma, cheia camerei de la hotel, cu micul breloc atasat:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu